Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЖителям сіл та власникам дачних ділянок доведеться розщедритися: запроваджено штрафи до 6...

Жителям сіл та власникам дачних ділянок доведеться розщедритися: запроваджено штрафи до 6 тисяч гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Присадибна ділянка чи дача – це не лише відпочинок, а й можливість забезпечити себе та свою родину овочами та фруктами, а також трохи поповнити сімейний бюджет за рахунок продажу продукції. Але водночас ділянка може призвести і до немаленького штрафу. За що і скільки доведеться викласти?

Нині дачний сезон у розпалі, а це означає, що українці не лише інтенсивно працюють на городах та в садах, а й спалюють рослинні рештки, особливо їхня кількість збільшується до кінця дачного сезону.

Так ось, за спалювання сухої трави, листя та іншої рослинності передбачено штрафи від 3060 до 6120 гривень.

Вся річ у тому, що під час активного спалювання рослин разом із димом у повітря потрапляють шкідливі речовини: пил, оксиди азоту, чадний газ, важкі метали, а також бензапірен, що може призвести до розвитку онкології.

При цьому зараз на вулиці стоїть спекотна та суха погода, через що збільшується пожежна небезпека, тому перевірки посилюватимуться.

Також експерти зазначають, що земляний покрив, на якому спалювали суху траву, відновлюється 5-6 років. Тому перш ніж розводити багаття подумайте про шкоду для навколишнього середовища та серйозні штрафи.

Раніше ми розповідали про штрафи за куріння популярних цигарок.

Джерело: Стіна

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні