Про найкориснішу кашу, яку вважають чи не панацеєю від усіх хвороб, розповів лікар Юрій Габорець.
Лідером з корисних властивостей вважається гречка. Медик стверджує, що саме в цій крупі міститься найбільша кількість антиоксидантів та мінералів. Її можна споживати навіть тим людям, які дотримуються дієти, звичайно ж, якщо не додавати туди пів пачки масла.
Раніше ми розповідали про сім фактів, як гречка впливає на наш організм.
Завдяки низькому глікемічному індексу, її можна їсти хворим на діабет.
Для того, щоб зберегти флавоноїди та кверцитин, який треба споживати людям із судинними проблемами, крупу краще не переварювати.
Кверцетин зміцнює судинну стінку та має протизапальну дію. Корисний тим, хто має варикоз.
Цікава ця крупа і для тих, хто практикує вегетаріанський спосіб харчування, а все тому, що міститься 12% рослинного білка.
Яка гречка корисніша – зелена чи коричнева?
Медик вважає, що більше користі все ж таки в зеленій гречці.
Саме в несмаженій гречці зібрано максимум корисних речовин. Так, у 100 г крупи є денна норма вітамінів групи В і вітаміну Е.
А ось темна гречана крупа є вже напівготовим продуктом, який піддається термічній обробці.