П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЩе одна категорія українців зможе отримати допомогу у сумі 3000 гривень

Ще одна категорія українців зможе отримати допомогу у сумі 3000 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які через війну були змушені покинути свої будинки, можуть розраховувати на щомісячну допомогу у сумі 2000-3000 гривень.

У Міністерстві реінтенграції повідомили, що ще одна категорія зможе отримувати такі виплати. Йдеться про дітей, які з’явилися на світ після початку повномасштабної війни.

Раніше ми розповідали, що почався прийом заявок на отримання нової гуманітарної допомоги.

У міністерстві пояснили, що якщо у особи, яка отримує допомогу як внутрішньо переміщена особа (ВПО), народилася дитина після 24 лютого 2022 року, то держава призначить громадянці ще одну фінансову виплату на дитину. І навіть якщо дитина народилася вже після початку повномасштабної війни, але грошова підтримка не була нарахована, виплата провадиться з дати звернення за нею з автоматичним продовженням з 1 серпня 2023 року.

«Це врегулює проблему, яка виникала з отриманням допомоги на дітей, які народилися у ВПО після переміщення та, відповідно, їхнє зареєстроване місце проживання збігалося з місцем задекларованого місця проживання їхніх батьків (місця, куди переїхали ВПО)», – пояснили в Міністерстві.

Нагадаємо, дорослі отримують 2000 гривень на місяць, а діти та особи з інвалідністю – 3000 гривень на місяць.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні