Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно пишна шарлотка: який секретний інгредієнт потрібно додати на дно форми для...

Неймовірно пишна шарлотка: який секретний інгредієнт потрібно додати на дно форми для випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Літо - чудова пора для приготування шарлотки, причому не тільки з яблуками, але і з іншими фруктами. Але не всі господині можуть похвалитися пишною шарлоткою.

Для стандартної шарлотки використовують цукор (150 г), борошно (170 г), яйця (3 шт.) та яблука (400 г). Не варто забувати про дрібку солі для гармонізації смаку.

Раніше ми розповідали, як приготувати шарлотку з полуницею.

Спочатку добре збивають міксером яйця і цукор, протягом не менше 7 хвилин, потім поступово вводять борошно (просіяне), і акуратно перемішують лопаткою, додають сіль.

Але для пишності шарлотки важливо при приготуванні додати в тісто розпушувач. На цю кількість інгредієнтів знадобиться 1 чайна ложка порошку, його змішують із борошном і потім вводять у яєчну масу.

Також є ще одна важлива хитрість. На дно форми для випічки потрібно насипати трохи крохмалю.

Крохмаль має всмоктуючі властивості: він з легкістю прибирає зайву вологу, через яку випічка і не набуває достатньої пишності.

Тому наявність крохмалю на дні форми для запікання – гарантія появи у шарлотки неймовірної м’якості та легкості.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні