П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаГроші5000+6600 гривень на кожного члена сім'ї: частині українців доступна нова фінансова допомога

5000+6600 гривень на кожного члена сім’ї: частині українців доступна нова фінансова допомога

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям уже почали видавати по 5 тисяч гривень допомоги. Про старт програми повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Такі виплати доступні мешканцям Херсонської області, які постраждали від підтоплення. Держказначейство вже перерахувало 2,66 мільйона гривень на фінансову допомогу.

Раніше ми розповідали, хто зможе одержати 67 кг гуманітарної допомоги на сім’ю.

Кожен постраждалий отримає по 5000 гривень. Перші 532 особи вже отримали ці кошти. Гроші будуть зараховані на їхні банківські рахунки відповідно до заяв, поданих постраждалими.

“Є державне рішення виплатити одноразову грошову допомогу постраждалим від підтоплення. Це рішення президента. Ми повинні якомога прискорити процес виплат. Я також дякую міжнародним організаціям, які допомагають підтримувати наших людей”, – сказала глава Мінреінтеграції Ірина Верещук.

Окрім державної допомоги, постраждалі в цих сферах також можуть отримати фінансову підтримку від міжнародних організацій.

Одна з представниць організації за кластером ООН повідомила, що вже нараховано 6600 гривень фінансової допомоги для понад 12 тисяч постраждалих від підтоплення, і виплати вже розпочалися.

Куди звертатися за призначенням виплати?

Нагадаємо, що право на урядові виплати та міжнародних донорів мають ті особи, які з 6 червня поточного року виїхали на підконтрольну Україні територію із затоплених районів окупованого росіянами Лівобережжя.

Отримати гроші можна лише до 31 серпня. Тому не потрібно затягувати із зверненням по допомогу.

Потрібно звернутись до адміністрації за адресою фактичного проживання.

При собі потрібно мати такий пакет документів:

  • документ, що засвідчує особу;
  • ідентифікаційний код;
  • свідоцтво про народження дитини.

В органах соціального захисту для розгляду звернень відведено 10 робочих днів.

Водночас постраждалі за коштами від ООН мають звертатися до органів соцзахисту за місцем проживання. Представники місцевої влади відповідають за їх надання. Виплати можна отримати у відділенні ПАТ “Укрпошта”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні