П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе розварюються і не течуть: вареники з вишнею – ідеальний рецепт

Не розварюються і не течуть: вареники з вишнею – ідеальний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Вареники з вишнею - ідеальна літня страва, вона не тільки смачна, але й корисна. Як приготувати вареники так, щоб вони не розварювалися та не текли? Вся справа у рецепті.

Інгредієнти:

  • борошно: 250 г + 10-20 г для розкочування тіста,
  • вода крижана – 100 мл,
  • яйце – 1 шт.,
  • сіль – 1/4 чайної ложки + для варіння вареників,
  • вишня без кісточок – 600-700 г,
  • цукор – 70-100 г (залежно від кислоти вишні),
  • крохмаль кукурудзяний – 1 столова ложка.

Приготування:

  1. Вишню без кісточок засипати цукром і залишити приблизно на 3 години, щоб вона пустила сік.
  2. Яйце з сіллю перемішати вилкою. Додати крижану воду. Перемішати. Частками додати борошно, замішуючи тісто.
  3. Вимішувати тісто приблизно 5 хвилин, до повної однорідності. Тісто виходить досить м’яким та еластичним. Накрити тісто целофановим пакетом та залишити відпочивати на 30 хвилин.
  4. Перекласти вишню на сито, щоб сік міг максимально стекти. Зайвий вишневий сік злити, його можна використовувати для компоту.
  5. У вишню додати крохмаль і за бажанням можна додати ще цукру. Добре перемішати.
  6. Тісто розкачати товщиною приблизно 3 мм (не надто тонко, щоб тісто могло втримати соковиту начинку).
  7. Вирізати з тіста кола діаметром 7,5-8 см.
  8. На кожну заготівлю викласти трохи вишень. Зліпити вареники, защипуючи краю тіста кіскою.
  9. Варити вареники у киплячій підсоленій воді приблизно 7-8 хвилин, залежно від розміру.
  10. Готові вареники змастити вершковим маслом і посипати цукром. Подавати вареники зі сметаною.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні