Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаНацкомісія визначилася з тарифами на воду: що чекає на українців з 1...

Нацкомісія визначилася з тарифами на воду: що чекає на українців з 1 липня

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан, тарифи на воду в Україні з 1 липня зростуть на 32%, підвищення відбуватиметься у два етапи – з 1 липня та з 1 вересня.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на воду. Як повідомили представники комісії, підвищення назрівало вже давно.

Раніше ми розповідали, скільки доведеться платити за електроенергію з 1 липня.

Нагадаємо, що Нацкомісія планувала і навіть ухвалила рішення про зростання тарифів на воду з 1 січня 2023 року, але потім це рішення було скасовано. І ось за пів року нові тарифи затверджено.

У НКРЕКП зазначили, що тарифи буде піднято для 34 підприємств, зокрема серед них є і Київводоканал. У столиці тариф на воду збільшиться на 10,75 грн (з ПДВ). Вартість одного кубометра води для киян з 1 липня загалом коштуватиме 41,136 грн/м³.

Витрати середньостатистичної сім’ї із трьох осіб, які протягом місяця споживають у середньому 6,5 м³ холодної води, зростуть на 69,88 грн на місяць.

Для мешканців Одеси вартість води зросте з 35,15 до 44,86 грн/м³, у Вінниці – з 25,62 до 47,75 грн/м³, у Дніпрі – з 31,36 до 38,79 грн/м³, в Ужгороді – 54,57 грн/м³.

Не зростуть суми у платіжках за воду для мешканців Херсонської, Миколаївської та Харківської областей, там не змінюватимуть тарифу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні