Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому губки для миття посуду бувають різного кольору - відповідь вас точно...

Чому губки для миття посуду бувають різного кольору – відповідь вас точно здивує

Этот материал также доступен на русском языке
Купуючи губки для миття посуду багато хто з нас навіть не замислюються, чому вони різного кольору. Для більшості – це простий маркетинговий хід. Але це не так.

Виявляється, за кольором губки, а точніше з її абразивної частини, можна визначити для яких цілей підходить саме ця губка.

Раніше ми розповідали, який посуд не можна мити содою.

Це обов’язково потрібно знати, щоб не пошкодити поверхню посуду чи, навпаки, відчистити застарілі плями чи жир.

Абразивна частина (її називають скочт-брайт) – є більш жорстким матеріалом, який використовується для видалення накипу або залишків продукту, що пригорів. Її виготовляють із грубого волокна та приклеюють до поролону.

Ось цей шар може мати різний колір, що говорить про властивості абразиву.

Отже, якщо абразивна частина зеленого кольору, така губка зможе впоратися з будь-яким забрудненням. Намагайтеся делікатніше чистити нею емальований посуд, щоб не пошкодити шар емалі.

Ще більшою силою володіють губки з чорною абразивною частиною. Але їх зазвичай для миття посуду не застосовують. Найчастіше такі губки використовуються для миття унітазу, ванни та раковини.

Губка з червоною абразивною частиною трохи м’якша за зелену. Вона вільно усуває забруднення та присохлі залишки їжі, але все ж таки поступається за «силою» зеленій. Зате на посуді не буде подряпин після миття. І це є факт.

Жовтий колір абразивної частини є нейтральним. У такий колір фарбують найлегший абразив. Він ідеально підходить для миття бокалів та всього скляного посуду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні