Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДеякі українці зможуть отримати і пенсію, і соціальну державну допомогу

Деякі українці зможуть отримати і пенсію, і соціальну державну допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Особи з інвалідністю мають право на одержання державної соціальної допомоги, а також інших видів виплат, серед яких - пенсія через втрату годувальника.

«Чи може людина з інвалідністю з дитинства, яка отримує відповідну соціальну допомогу в органах соціального захисту населення, отримувати пенсію через втрату годувальника в Пенсійному фонді» – таке питання надійшло до Пенсійного фонду.

Фахівці ПФУ відповіли, що особи з інвалідністю з дитинства (встановленої до 18 років) мають право на отримання державної соціальної допомоги.

Розмір цієї допомоги складає:

  • особам з інвалідністю з дитинства І групи – 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 2093 грн);
  • особам з інвалідністю з дитинства ІІ групи – 80 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 1674,40 грн);
  • особам з інвалідністю з дитинства ІІІ групи – 60 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 1255,80 грн);
  • на дітей з інвалідністю віком до 18 років — 70 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 1465,10 грн).

Це передбачено Законом України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”.

Окрім цього, особи з інвалідністю з дитинства можуть одночасно отримувати й інші види допомоги — зокрема, як зазначають у Пенсійному фонді, пенсію щодо втрати годувальника за наявності права на неї.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки будуть платити особам з інвалідністю другої групи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні