Рецепт традиційний, головний секрет у приготуванні.
Отже, для класичної сирної запіканки нам знадобляться:
- 500 г сиру;
- 100 г цукру;
- 100 г манки;
- 50 г вершкового масла;
- Пакетик ванільного цукру;
- 2 яйця.
Приготування:
- Ретельно перетерти сир з цукром, яйцями, додати манку та ванільний цукор.
- Потім додати вершкове масло, що підтало.
- Готову суміш перемішати до повного розчинення грудочок.
- Залишити тісто відстоятися 40 хвилин. За цей час повністю набухне манна крупа.
- Розігріти духовку до 180-200 градусів Цельсія, змастити форму для запікання вершковим маслом і випікати до золотистої скоринки.
- Подавати можна зі сметаною або згущеним молоком.
Тобто, головний секрет у тому, щоб дати манці добре набухнути, тоді запіканка виходить пишною та високою і не опадає.