П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмак як у дитинстві: розкрито головний секрет високої та пишної сирної запіканки

Смак як у дитинстві: розкрито головний секрет високої та пишної сирної запіканки

Этот материал также доступен на русском языке
Сирна запіканка - улюблені ласощі і дорослих, і дітей. Багато хто пам'ятає смак запіканки, яку готували у дитячому садку чи бабусі своїм онукам. Що вони додавали в цю випічку, завдяки чому вона виходила високою та повітряною.

Рецепт традиційний, головний секрет у приготуванні.

Отже, для класичної сирної запіканки нам знадобляться:

  • 500 г сиру;
  • 100 г цукру;
  • 100 г манки;
  • 50 г вершкового масла;
  • Пакетик ванільного цукру;
  • 2 яйця.

Приготування:

  1. Ретельно перетерти сир з цукром, яйцями, додати манку та ванільний цукор.
  2. Потім додати вершкове масло, що підтало.
  3. Готову суміш перемішати до повного розчинення грудочок.
  4. Залишити тісто відстоятися 40 хвилин. За цей час повністю набухне манна крупа.
  5. Розігріти духовку до 180-200 градусів Цельсія, змастити форму для запікання вершковим маслом і випікати до золотистої скоринки.
  6. Подавати можна зі сметаною або згущеним молоком.

Тобто, головний секрет у тому, щоб дати манці добре набухнути, тоді запіканка виходить пишною та високою і не опадає.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні