Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Росії назріває військовий переворот: найманці ПВК «Вагнер» вирішили навести лад

У Росії назріває військовий переворот: найманці ПВК «Вагнер» вирішили навести лад

Этот материал также доступен на русском языке
У Росії розгоряється протистояння між ПВК "Вагнер" та міністерством оборони РФ.

Увечері 23 червня ватажок ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожин заявив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по тилових таборах найманців. За його словами, міністр оборони РФ Сергій Шойгу прилітав до Ростова, де особисто провів операцію зі знищення найманців.

25 тисяч найманців Пригожина нібито йдуть “відновлювати справедливість”. При цьому він просить не називати це військовим переворотом. Пригожин додав, що Шойгу боягузливо втік із Ростова і “ця тварюка буде зупинена”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Після оголошення власником ПВК Євгеном Пригожиним про наміри “розібратися” з військовим командуванням Росії озброєні люди з’явилися у Ростові-на-Дону та оточили штаб Південного військового округу, а також низку будівель, включаючи МВС, ФСБ та міськадміністрацію.

У відповідь на це влада оголосила план “Фортеця”, а в Ростові, Воронезькій та Смоленській областях помічено велику кількість військової техніки, на вулицях почалися перестрілки.

Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об’єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається “на Москву”, а також, що його воїни збили вже три російські вертольоти.

У російських ТГ-каналах пишуть, що підрозділи Кадирова направлені до Ростова, щоб розібратися з «Вагнером», очікується бій за місто.

Нове на сайті