Щоб горох швидко зварився, його треба замочувати. Але перед цим його перебирають і добре промивають у проточній воді кілька разів.
Раніше ми розповідали, як зварити смачну горохову кашу як у дитячому садку.
Час замочування цілого гороху не повинен перевищувати 8 годин, колотого 3. Мінімальний час замочування 1,5 години для половинок, 5 годин для цілого. Що стосується співвідношення води, то на 100 г бобів необхідно взяти 300 г води. У жодному разі не соліть горох при замочуванні, робити це можна тільки тоді, коли він майже звариться.
Ну, і тепер до найцікавішого. Навіщо ж господині додають соду. Все просто. Сода при замочуванні гороху допоможе зварити його за лічені хвилини і вам не доведеться кілька годин стояти біля плити, чекаючи, поки страва буде готова.
Промитий горох потрібно залити водою та додати чайну ложку харчової соди. Так він набухне і стане м’яким набагато швидше. Потім горох промивають і відправляють у каструлю для варіння.
Але треба сказати про те, що сода погіршує корисні властивості гороху. Наприклад, знижує концентрацію вітаміну В1. Тому якщо ви хочете отримати вітамінну і корисну страву, то спочатку подумайте, який спосіб вам вигідніший.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…