Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди в Україні на неділю, 11 червня: подекуди похолодає та пройдуть...

Прогноз погоди в Україні на неділю, 11 червня: подекуди похолодає та пройдуть дощі

Этот материал также доступен на русском языке
Синоптики прогнозують різку зміну погоди - пройдуть дощі, посилиться вітер, місцями похолодає.

Період щодо стабільної та стійкої погоди в Україні підходить до свого закінчення. Внаслідок активізації циклонічної діяльності над акваторією Чорного та Азовського морів, а також під впливом малорухливого атмосферного фронту, у неділю в більшості областей збільшиться ймовірність дощів, а разом з ними посилиться і вітер. В окремих районах можливі сильні зливи у супроводі гроз та випадання граду.

У неділю в районі Полісся та у більшості західних областей України на тлі похмурого неба та опадів температурні показники суттєво знизяться. Незважаючи на дощову погоду, на більшій частині території країни поки що збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки.

Прогноз погоди на неділю, 11 червня

У західних областях протягом доби пройдуть дощі, подекуди значні. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься в межах +9…+14 °С.

У північних областях пройдуть невеликі дощі, місцями грози. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, удень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13°С, удень +14…+19°С.

У центральних областях очікуються невеликі, місцями помірні дощі. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі +12…+17°С, днем +20…+25°С.

На півдні України протягом доби очікується дощова погода. Подекуди пройдуть опади, окремі грози. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13…+18°С, днем +20…+25°С. Погодні умови у регіоні можуть ускладнити ситуацію на тимчасово затоплених ділянках місцевості вздовж русла Дніпра.

У східній частині країни місцями пройдуть невеликі дощі. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, удень пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +13…+18°С, днем +20…+25°С.

Джерело: Метеопрог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні