Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЩо буде, якщо споживач відмовляється проводити повірку газового лічильника?

Що буде, якщо споживач відмовляється проводити повірку газового лічильника?

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох українців цікавить питання, що буде, якщо відмовитися від повірки лічильника газу і не пустити представника облгазу до будинку.

Вся річ у тому, що згідно з чинним законодавством, побутовий споживач зобов’язаний забезпечити доступ представникам облгазу після пред’явлення ними службових посвідчень для проведення робіт з демонтажу лічильника повірки (або його повірки на місці встановлення).

Раніше ми розповідали, скільки доведеться платити за газ українським споживачам у червні.

У разі відмови у доступі до об’єкта побутового споживача представнику облгазу для зняття лічильника газу на періодичну повірку (або його повірки на місці встановлення) споживачеві змінюється режим нарахування обсягів природного газу. Така відмова має бути оформлена відповідним Актом, що засвідчується обома сторонами (представником облгазу та споживачем).

З дати складання такого Акту для розрахунку за спожитий природний газ показання лічильника не враховуватимуться. Усі нарахування будуть провадитися за граничними обсягами споживання природного газу населенням, визначеним у додатку 19 до Кодексу газорозподільних систем.

Джерело: Газправда

Нове на сайті