Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПідрив Каховської ГЕС: є загроза підтоплення 80 населених пунктів – що відомо...

Підрив Каховської ГЕС: є загроза підтоплення 80 населених пунктів – що відомо зараз

Этот материал также доступен на русском языке
У Херсонській області через підрив Каховської ГЕС евакуюють населення, а сама гідроелектростанція за даними місцевих мешканців та засобів масової інформації пішла під воду.

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що евакуаційні заходи із зони підтоплення вже розпочалися. Крім того, в очікуванні стоять потяги, які вивозитимуть жителів підтоплених територій до безпечного Миколаєва, де на українців чекатимуть автобуси на Одесу, Хмельницький та Кропивницький.

Через підрив Каховської ГЕС, який ЗС РФ вчинили вночі 6 червня, під загрозою затоплення опинилися 80 населених пунктів.

“Є загроза затоплення до 80 населених пунктів. Займаємось евакуацією мешканців районів підтоплення”, – зазначив Шмигаль.

За словами глави українського уряду, зараз людей евакуювали з мікрорайону Острів у Херсоні. Також вже сформовано евакуаційні поїзди до Миколаєва.

Крім того, експерти вже почали оцінювати наслідки цієї техногенної катастрофи, спровокованої ЗС РФ, для навколишнього середовища та Запорізької АЕС. Останнє виконати складно, оскільки ЗАЕС перебуває під контролем російських окупантів, які приховують справжній стан справ на об’єкті.

“Знищення Каховської ГЕС – терористичний акт з боку Росії, яка несе за це повну відповідальність. Руйнування ГЕС загрожує екологічною катастрофою для півдня нашої держави”, – резюмував Шмигаль.

В “Укргідроенерго” заявили, що Каховська ГЕС, призначена для регулювання стоку Дніпра, повністю затоплена водами річки. Станція відновленню не підлягає.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні