Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнські сім'ї можуть отримати нову допомогу у сумі 14165 гривень: що для...

Українські сім’ї можуть отримати нову допомогу у сумі 14165 гривень: що для цього потрібно

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні стартував новий благодійний проект, спрямований на підтримку сімей з дітьми, а точніше – на оздоровлення дітей у літній період.

Українські родини матимуть змогу отримати по 14 тисяч гривень на дитину.

Про те, хто і як зможе отримати виплати, розповіли в прес-службі Міністерства соціальної політики України.

Раніше ми розповідали, що розпочався прийом заявок на отримання безкоштовних продуктових наборів та засобів гігієни – важливі контакти.

Так, у Мінсоцполітики повідомили, що в Україні почала працювати програма монетизації послуги дитячого оздоровлення та відпочинку. Батьки дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, зможуть отримати по 14 165 гривень на путівку до табору, який зможуть обрати самі.

“Тепер держава виплачуватиме батькам кошти, на які ті зможуть самостійно придбати путівку для дитини до табору оздоровлення та відпочинку. Щоб отримати кошти, батькам (або особам, які її замінюють) достатньо відкрити спеціальну картку до “ПриватБанку”, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину”, – пояснили у Мінсоцполітики.

Батьки можуть перевірити, чи мають вони право на одержання коштів за цим посиланням. Також в режимі онлайн можна вибрати табір та забронювати путівку.

Хто отримає гроші на оздоровлення?

Розраховувати на допомогу можуть:

сім’ї з дітьми, які мають соціальний статус, діти з інвалідністю або діти з багатодітних сімей віком від 7-18 років з числа малозабезпечених, які проживають в одній із областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Київська.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні