Цей інгредієнт є на кухні у кожної господині. Йдеться про звичайний картопляний крохмаль, яким потрібно замінити невелику частину борошна при замішуванні.
Раніше ми розповідали, як замісити ідеальне тісто на вареники та пельмені.
Завдяки саме крохмалю випічка буде м’якою та пишною не лише у день приготування.
Також досвідчені господині радять додавати крохмаль і при приготуванні начинки для пирогів, тому що інгредієнт захистить тісто від зайвої вологи. Але спочатку потрібно посипати тісто крохмалем, а потім викладати начинку.
Завдяки використанню крохмалю пироги та інша випічка стають більш об’ємними, м’якими, «зернистими», покращуються їх смакові властивості та навіть структура.
Скільки додавати крохмалю в тісто. Наприклад, якщо для приготування пирогів вам необхідно 500 г борошна, то крохмалю потрібно додати 50 г, тобто 10% кількості борошна.