П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУкраїнцям обіцяють масштабне підвищення, яке торкнеться практично кожного – подробиці

Українцям обіцяють масштабне підвищення, яке торкнеться практично кожного – подробиці

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні планують переглянути мінімальні зарплати українців. Підвищення заплановано на 2024 рік.

Так, мінімальну зарплату пропонують збільшити до 7651 грн, зараз вона становить 6700 грн.

Цією інформацією ділиться Федерація профспілок України.

Раніше ми розповідали, що через війну зарплати в Україні зменшилися.

Разом із підвищенням мінімальної заробітної плати у відомстві пропонують встановити розмір посадового окладу співробітника першого тарифного розряду єдиної тарифної сітки на рівні 3 443 гривень, на сьогодні розмір встановлено на рівні 2 893 гривень, але він «заморожений» на рівні 1 грудня 2021 року).

Водночас, за інформацією Мінсоцполітики, фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах квітня 2023 року становив 7 782 гривні.

На даний момент Мінекономіки перебуває у процесі перегляду попередніх показників макропрогнозу на наступний бюджетний період.

Міністерство фінансів очікує від Міністерства економіки уточнений макропрогноз до 19 червня 2023 р., щоб здійснити розрахунки необхідних бюджетних видатків, у тому числі щодо забезпечення у 2024 році запропонованих Мінекономіки розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС.

Нагадаємо, що рівень мінімальної зарплати в Україні становить 6 700 гривень та було встановлено з жовтня 2022 року. У 2023 році через воєнний стан підвищення не планується.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні