Всі ми знаємо, що у макаронах містяться складні вуглеводи, рослинний білок, вітаміни груп B та E, магній, фосфор, кальцій, калій.
Раніше ми розповідали, від чого залежить якість макаронів.
Але щоб смак і корисність макаронів розкрилися, потрібно правильно їх приготувати.
Насамперед, важливо визначити оптимальну кількість води. Так, на кожних 100 г продукту потрібно взяти 1 л води. Якщо дотримуватися таких пропорцій, то макарони не склеюватимуться.
Другий важливий інгредієнт – це сіль. Оптимальна кількість солі становить 1 чайна ложка на 1 л води.
І найголовніше питання – в яку воду класти макарони – в холодну чи киплячу. Все досить просто – макаронні вироби кладуть у киплячу воду та одразу ж перемішують. Коли макарони закиплять, можна зняти кришку і зменшити вогонь.
Промивати готові макарони потрібно не надто холодною водою. Якщо ви порушите це правило, вони злипнуться. Також з цією метою, щоб макарони не злиплися, при варінні в каструлю додають трохи олії.