Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаГрошіПриватБанк зробив важливе попередження для українців, які мають банківську картку

ПриватБанк зробив важливе попередження для українців, які мають банківську картку

Этот материал также доступен на русском языке
У ПриватБанку опублікували інформацію про те, що сталося у Львові, та розповіли про важливість збереження в таємниці своїх даних. Інакше можна втратити всі гроші, які є на карті.

За даними фінустанови, у Львові співробітники управління протидії кіберзлочинам Львівщини спільно зі слідчим відділом Львівського районного управління поліції №2 обласного главку у співпраці зі службою безпеки ПриватБанку затримали вісьмох членів злочинного угрупування, які обманювали українців.

Раніше ми розповідали, що в ПриватБанку запустили оновлення.

Зловмисники створювали та розсилали через соціальні мережі та месенджери посилання під приводом оформлення грошової допомоги від Президента України, ООН, UNICEF та інших організацій.

Зовні шахрайські сайти були схожі на офіційні урядові ресурси та сайти банківських установ.

Таким чином шахраї отримали доступ до рахунків понад півтори тисячі громадян і надалі привласнили їхні гроші.

Відкрито кримінальні провадження, шахраїв затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

ПриватБанк нагадує, що передача особистих даних третім особам, тим більше через відкриті джерела та невідомі сайти, є потенційною загрозою використання цих даних шахраями.

Через такі сайти шахраї викрадають гроші, паролі, секретні карткові реквізити та персональні дані. Потрібно використовувати лише офіційні сайти та канали отримання інформації, перевіряти правильність назви сайтів, на які переходите та вводити свої персональні дані.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні