Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 28 травня - День пофігіста

Яке сьогодні свято: 28 травня – День пофігіста

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні неділя, 28 травня 2023 року. 148-й день року за григоріанським календарем. До закінчення року лишається 217 днів.

За церковним календарем 28 травня відзначають іменини:

Дмитро, Макар, Памфіл.

Які свята відзначають 28 травня

Загальні:

28 відзначають свято, яке багатьом сподобається – День пофігіста.

Пофігізм лише з погляду здається незначним відхиленням від норм поведінки. При найближчому розгляді ця особливість психіки говорить про наявність проблем як у того, хто демонструє байдуже ставлення до людей, так і в оточуючих.

Іноді пофігісти поводяться байдуже і байдуже, щоб зробити іншим боляче і завдати тим самим неприємностей. Подібна поведінка буває у психопатів та нарцисів – людей з особистісними розладами, які спостерігаються у маніпуляторів, емоційних вампірів, егоцентристів та аб’юзерів.

Наплювальне ставлення до інтересів оточуючих – одна з витончених форм самоствердження та психологічного садизму, який не можна заохочувати, сприймаючи як норму поведінки.

Однак існує і здоровий пофігізм, що допомагає не створювати зайвих смислів і не надавати великої значущості подій, які не є важливими та значними. Такий підхід дарує можливість свободи вибору у поведінці, реакціях та прийнятті рішень, дозволяє уникнути непотрібних страждань та зберегти здоров’я нервової системи. Якщо все, що відбувається в житті, сприймати близько до серця, у людини настане емоційне виснаження.

Сьогодні святкують професійне свято – День хіміка.

Крім цього, ви можете привітати своїх знайомих дівчат з Днем брюнеток, а хлопців – з Днем народження майонезу.

Церковні:

Згідно з церковним календарем, 28 травня 2023 року – Тиждень 7-й після Великодня, святих отців I Вселенського Собору, а також Святкування Вознесіння Господнього.

Цей день став днем пам’яті для преподобного Пахомія Великого, святого Ісаї, єпископа Ростовського, чудотворця, благовірного царевича Димитрія, Угличського та Московського, преподобного Ахілія, єпископа Ларисійського, преподобного Ісаї Печерського, преподобного Пахомія Нерехт.

Крім цього, дата ознаменована Набуттям мощей преподобного Арсенія Коневського, а також святом Челнської та Псково-Печерської. Називається Розчулення, ікон Божої Матері.

Цей день в історії

У 1742 року у Лондоні споруджено перший критий плавальний басейн.

У 1830 році президент США Ендрю Джексон підписав Закон про переселення індіанців, який дозволяв вигнання індіанців зі своїх земель і відмовляв їм у всіх цивільних правах і свободах на території на схід від Міссісіпі. Вигнання почалося 1831 року; деякі індіанські племена повстали, дехто намагався протестувати законним шляхом і звернувся до вищого федерального суду, який, однак, підтвердив, що вони не є громадянами США і тому не захищені конституцією.

У 1928 році сталося злиття автомобільних концернів «Крайслер» та «Додж».

У 1957 році в США засновано Національну академію грамзапису, яка вручає найпрестижніші нагороди у світі музики – призи «Греммі».

У 1970 році в Західній Німеччині вперше здійснено успішну трансплантацію нервової тканини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні