Чому гірчать кабачки з грядки і чи можна їх їсти: багато хто буде здивований

Этот материал также доступен на русском языке

Почему горчат кабачки
Гіркі огірки – явище звичне. А кабачки з гіркотою трапляються рідко. Гіркий смак у кабачків викликає та ж речовина, що й у огірків – кукурбітацин.

Часта причина – ділянки «перегодовані» високими дозами мінеральних добрив.

Раніше ми розповідали, які рослини не можна саджати поряд з кабачками – врожаю не дочекаєтеся.

Трапляється, що гірчать кабачки літніх посівів, збирання яких припадає на вересень-жовтень. Втрата звичайного смаку пояснюється скороченням світлового дня.

Як усунути гіркоту? Розрізати вздовж, залити підсоленою водою і залишити на кілька годин.

До уваги. Кукурбітацин нешкідливий для людського організму. До того ж доведено, що ця речовина запобігає розвитку злоякісних клітин. Так що огірки або кабачки з гіркуватістю споживати навіть корисно.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?