Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЩоб не було проблем: українцям порадили перевірити документи на земельні паї та...

Щоб не було проблем: українцям порадили перевірити документи на земельні паї та ділянки

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям потрібно ретельно перевіряти документи, що підтверджують право власності чи право користування на землю, бо певні операції з цими ділянками не могли бути відображені у реєстрі.

Про це у коментарі AgroPortal.ua повідомив старший менеджер податково-юридичного департаменту «Делойт» в Україні Антон Бичков.

Раніше ми розповідали, як можна продати земельний пай.

Справа в тому, що після повномасштабного вторгнення росії реєстри не працювали в повному обсязі. І лише з травня 2022 року почалося поступове відновлення операцій із звичного механізму. Так, з’явилася можливість тимчасово здійснювати реєстраційні дії без внесення записів до громадських реєстрів, наприклад, дії реєстрації права оренди землі.

При цьому партнер ЮФ «Василь Кісіль і Партнери» Володимир Ігонін звертає увагу на те, що угоди із землею можуть засвідчувати лише нотаріуси, які включені в регулярно оновлюваний перелік Мін’юсту.

Якщо ви здаєте свою землю в оренду, то потрібно враховувати зміни, внесені у жовтні 2022 року, згідно з якими, якщо термін дії договорів оренди, суборенди земель сільськогосподарського призначення закінчився протягом дії воєнного стану, вони вважаються поновленими на один рік без волевиявлення сторін таких договорів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні