Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧерговий ракетний удар по Україні: у багатьох областях пролунали вибухи, є жертви

Черговий ракетний удар по Україні: у багатьох областях пролунали вибухи, є жертви

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі, 18 травня, окупанти вкотре атакували Україну, було голосно у багатьох регіонах країни. Не обійшлось без жертв.

На Одещині рашисткі ракети потрапили у промисловий об’єкт. Про це повідомив у телеграм-каналі голова Громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук,

“Одещина. Ракетна атака вночі: більшість ракет ворога збито над морем Силами ППО. На жаль, є потрапляння у промисловий об’єкт: 1 людина загинула, двоє поранено”, – написав він.

Також було здійснено і ракетну атаку на Київ. За повідомленням Київської міської військової адміністрації, зафіксовано падіння уламків у Дарницькому районі столиці. Внаслідок падіння уламків сталося займання нежитлової будівлі у Деснянському районі.

За попередньою інформацією, всі ворожі цілі у повітряному просторі Києва були виявлені та знищені.

Про вибухи повідомляли у Харківській, Вінницькій, Хмельницькій та Житомирській областях. Було обстріляно Херсон. Після вибухів почалася пожежа.

Що відбувається на фронті сьогодні, 18 травня?

РФ зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах – сталося 36 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлена.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Хотівка Чернігівської області; Нововасилівка, Комарівка, Гірки, Іскрисківщина та Волфіно Сумської області, а також Гур’єв Козачок, Уди, Окіп, Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ, Бударки, Зибіне, Устинівка та Зарубінка у Харківській.
  • На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського. Наніс авіаудари поблизу Масютівки, Кислівки та Первомайського. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали населених пунктів Червоне Перше, Фіголовка, Новомлинськ, Дворічна, Західне, Масютівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог вів наступальні дії в районі Невського Луганської області. Завдав авіаційних ударів неподалік Діброви, Білогорівки, Верхньокам’янського та Веселого. Артилерійські обстріли отримали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам’яне та Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Ідуть важкі бої за місто Бахмут. До того ж, протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Івановського. Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Новомарково, Богданівка, Бахмут, Предтечине та Курдюмівка. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Предтечине, Біла Гора, Північне та Шуми Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не робив. Наніс авіаудари в районах населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Новоселівка Перше та Первомайське, здійснив обстріли населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. Водночас, ворог завдав авіаційного удару по Красногорівці, обстріляв Мар’їнку, Парасковіївку та Новомихайлівку Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційний удар у районі Великої Новосілки, здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Наніс авіаудари по Новополі Донецької області та Малій Токмачці у Запоріжжі. Обстріляв понад 20 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новосілка, Зелене поле, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Щербаки, Степове та Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Качкарівка, Червоний маяк, Зміївка, Берислав, Тягинка, Антонівка, Дніпровське, Кізоміс, Широка балка Херсонської області та Херсон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні