Інгредієнти:
- кефір – 250 мл;
- сіль – щіпка;
- цукор – 1,5 ст. л.;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 200 г;
- олія – 1 ст. л.;
- сода – 0,5 ч. л.
Приготування:
- Щоб оладки вийшли пишними, потрібно використовувати трохи підігрітий кефір, головне, щоб він не зварився. Краще брати кефір із жирністю 2,5%.
- В ємність виливаємо кефір і додаємо цукор та сіль. Туди ж вбиваємо яйце та розмішуємо.
- Просіюємо борошно і додаємо до рідких компонентів, перемішуємо до однорідності.
- Після цього додаємо олію. Потім тісто знову добре розмішуємо і лише після цього додаємо соду.
- Після цього посуд накриваємо плівкою, зробивши кілька отворів і залишаємо на 15 хвилин, щоб усі інгредієнти “потоваришували”.
- Через 15 хвилин тісто ложкою викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Смажимо оладки під кришкою на середньому вогні, з двох боків до золотистого кольору.