П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні готують новий штраф для власників авто: може торкнутися багатьох

В Україні готують новий штраф для власників авто: може торкнутися багатьох

Этот материал также доступен на русском языке
Народні депутати підготували зміни до деяких законодавчих актів, які стосуються багатьох водіїв та пропонують запровадити штрафи від 510 до 850 гривень.

Штраф можна отримати за перевезення у автомобілі тварин.

Цей законопроект зареєстрований у Верховній Раді під номером 9016.

Ініціатори законопроекту пояснюють своє нововведення тим, що все більше громадян обирають не залишати домашніх вихованців удома, а брати їх із собою у подорожі та поїздки. Проте, нерідко саме домашні улюбленці стають винуватцями дорожньо-транспортної пригоди.

Щоб уникнути цього, слід серйозніше підходити до безпечного перевезення тварин.

Спостерігається така практика, особливо у жінок, під час керування транспортним засобом тримати на колінах, на руках собак невеликих порід. Але тварина може відволікати водія, заважати управлінню. А у разі раптової зупинки чи зіткнення, відсутність спеціальних засобів для перевезення чи надійних кріплень перетворює тварину на «снаряд», який може не лише травмувати інших пасажирів, пошкодити салон, а й стати причиною одержання нею серйозних травм чи загибелі.

Наприклад, у типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг.

Тому цією ініціативою хочуть запровадити штрафи за перевезення тварин таким чином, що заважає керуванню авто та дотримання водієм правил дорожнього руху. Сума штрафу передбачає 510 гривень, а за повторне порушення – 850 гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні частина автовласників може не платити за автострахування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні