П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАвіація ЗСУ завдала 16 ударів по районах зосередження росіян, - Генштаб

Авіація ЗСУ завдала 16 ударів по районах зосередження росіян, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні вночі російські терористи завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. По Києву було запущено 15 ракет, які благополучно знищили наші сили ППО.

Минулої доби противник завдав 30 ракетних, 61 авіаційний удар і здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населених пунктів. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу громадянську інфраструктуру, є постраждалі.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. Загалом минулої доби було відбито 42 атаки противника на зазначених ділянках фронту.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп’янському напрямі противник наступальних дій не проводив.

Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Західне та Масютівка. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Кам’янка, Тополя, Петро-Іванівка, Фіголівка, Новомлинськ, Західне, Лиман Перший, Ольшана, Бугаївка, Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка – Луганської.

На Лиманському напрямі протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки.

Наніс авіаційні удари по районах населених пунктів Невське та Білогорівка Луганської області та Верхньокам’яне та Спірне Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали Макіївка та Білогорівка Луганської області та Ямполівка та Спірне – Донецької області.

На Бахмутському напрямі тривають бої у місті Бахмут.

Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Івановського та Часового Яру. Наніс авіаудари по районах населених пунктів Богданівка, Бахмут та Предтечині. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Диліївка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку минулої доби противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського Донецької області, успіху не мав.

Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Північне, Водяне, Першотравневе, Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

Також ворожі обстріли зазнали Георгіївка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямі протягом доби ворог наступальних дій не робив.

Наніс авіаційний удар у районі Великої Новосілки. Здійснив обстріл населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Наніс авіаудари по районах населених пунктів Времівка Донецької області та Гуляйполі та Новоданилівці Запорізької області. Тим часом, скоїв обстріл понад 30 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.

Російські окупанти не припиняють грабувати громадян України, підприємства та державні установи на тимчасово захоплених територіях Запорізької області.

Для вивезення награбованого майна з населених пунктів поблизу лінії бойового зіткнення загарбники залучають водіїв та власників вантажівок з числа місцевих колаборантів. Везуть його у напрямку АР Крим.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Минулої доби нашими захисниками було знищено, зокрема, ворожий розвідувальний БпЛА типу Zala.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів та ще 3 важливі ворожі цілі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні