Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді повідомили, що виплата надбавок припиняється: хто отримає "голу" пенсію

У Пенсійному фонді повідомили, що виплата надбавок припиняється: хто отримає “голу” пенсію

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців, які сьогодні призвані до лав Збройних сил, цікавляться, чи не буде їм припинено виплату військової пенсії.

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області відповіли, що згідно статті 2 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за цим Законом, у разі призову їх на військову службу за призовом під час мобілізації, військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів або прийняття на військову службу за контрактом до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, органів та підрозділів цивільного захисту під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення виплата пенсії не припиняється.

З урахуванням зазначеного, якщо пенсіонеру призначено «військову» пенсію, то у разі призову його на військову службу виплата пенсії має продовжуватися. Але варто зазначити, якщо до пенсії було призначено надбавку на утриманця (дитину до 18 років) як непрацюючого пенсіонера, то на період служби вона припиняється.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка кількість пенсіонерів отримують пенсії нижче за 3000 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні