П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВночі ворог атакував Україну дронами-камікадзе – є руйнування

Вночі ворог атакував Україну дронами-камікадзе – є руйнування

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні вночі, 4 травня, у багатьох областях України було оголошено повітряну тривогу, пролунали вибухи, є влучення у цивільні об'єкти.

“За Москву” та “За Кремль”

За попередньою інформацією, у повітряному просторі Києва силами нашої ППО всі ворожі ракети та БПЛА були знищені. За оперативними даними, без жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури.

Непроста видалася ніч в Одесі, РФ атакувала місто 15 ударними дронами «Шахед», 12 з яких були вдало збиті Силами оборони.

В оперативному командуванні “Південь” повідомили: “На Одесу вночі ворог направив 15″ Shahed-131/136″. 12 безпілотників знищено силами протиповітряної оборони та мобільних вогневих груп”.

Повідомляється, що 3 дрони вдарили по гуртожиткам одного з навчальних закладів Одеси. Пожежу, яка спалахнула внаслідок попадання дронів, ліквідовано. Люди не постраждали. На безпілотниках, що атакували Одесу, окупанти написали “За Москву” і “За Кремль”.

Бої за Бахмут та Мар’їнку

Противник і далі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито 40 ворожих атак. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають бої у місті Бахмут. До того ж, минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Нью-Йорк. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Біла Гора, Північне та Південне, а також Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі Північного Донецької області, успіху не мав.

Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Авдіївка, Ластівчине, Північне, Тонечко, Карлівка, Нетайлове та Первомайське.

На Мар’їнському напрямі противник намагається покращити тактичне становище.

Відбито численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. Обстріл також зазнав Красногорівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог обстріляв населені пункти Вугледар, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Шахтарське Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Завдав ракетного удару по місту Запоріжжі та авіаудару по Кізомісу Херсонської області. З артилерії обстріляв населені пункти Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Капулівка у Дніпропетровській області; Червоний Маяк, Токарівка, Антонівка, Кізоміс та Херсон. Загинули громадянські люди.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні