П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнцям виплатять одразу шість пенсій – у Пенсійному фонді розповіли про подробиці

Українцям виплатять одразу шість пенсій – у Пенсійному фонді розповіли про подробиці

Этот материал также доступен на русском языке
У деяких українців з'явилася можливість отримати пенсію наперед за пів року на банківську картку чи через Укрпошту.

Про це йдеться  у відповіді Пенсійного фонду на офіційній сторінці у Facebook.

У ПФУ звернувся пенсіонер із запитанням: «Чи я отримуватиму пенсію у разі виїзду за кордон на постійне місце проживання?»

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що згідно із законом пенсія в Україні виплачується у грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення акціонерного товариства “Укрпошта” або через банк за вказаним у заяві місцем проживання пенсіонера в межах України.

Якщо пенсіонер перебуває за кордоном, то пенсія виплачується у разі, якщо це передбачено міжнародними договорами України.

Якщо ж пенсіонер виїжджає за кордон на постійне місце проживання, призначена в Україні пенсія може бути виплачена за шість місяців наперед перед від’їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання.

“Такий порядок виплати пенсій у разі виїзду за кордон визначено статтями 47, 51 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Українці, які вийшли на заслужений відпочинок та планують виїхати в іншу країну на постійне місце проживання можуть звернутися до органів ПФУ з відповідною заявкою та отримати одразу шість пенсій», – зазначили у ПФУ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що  в Україні з 1 травня виплачуватимуть нову фінансову допомогу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні