Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк легко та швидко відокремити білки від жовтків – допоможе звичайна пляшка

Як легко та швидко відокремити білки від жовтків – допоможе звичайна пляшка

Этот материал также доступен на русском языке
Часто при приготуванні випічки або інших десертів потрібно відокремити жовток від білка, причому це потрібно зробити так, щоб білок залишався ідеально чистим, а жовток - цілим.

Якщо ви не впевнені в успіху цієї операції, зверніться за допомогою до звичайної пластикової пляшки.

Спочатку потрібно розбити необхідну кількість яєць у ємність. І взяти пластикову пляшку від мінеральної чи солодкої газованої води. Вона має бути чистою. Випустіть з пляшки повітря, натиснувши на боки, і піднесіть шийку до жовтка.

Потім відпустіть стінки пляшки, щоб вона «втягнула» жовток.

Таку процедуру доведеться повторити стільки разів, скільки жовтків у вас у тарілці. Після цього жовтки переливають з пляшки в окремий посуд і використовують згідно з рецептом.

Якщо при приготуванні для вашого рецепту не потрібні жовтки, їх можна зберігати у холодильнику у цій же пляшці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які яйця корисніші – всмятку або круто.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні