П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВласників газових котлів попередили про перевірки: доведеться викласти до 1200 гривень

Власників газових котлів попередили про перевірки: доведеться викласти до 1200 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні закінчився опалювальний сезон, а це означає, що українці, у яких у будинку чи квартирі встановлені газові котли, мають подбати про їхній відхід.

Так, щорічне технічне обслуговування коштуватиме приблизно 250-500 грн, ця процедура допоможе переконатися, що пристрій працює належним чином. Обслуговування не можна відкладати, оскільки надалі це може закінчитися дорожчим ремонтом.

Адже будь-яка техніка та побутові прилади зношуються, і щоб продовжити термін служби, потрібно своєчасно їх доглядати.

За інформацією фахівців, залежно від того, який у вас котел, і якого ремонту потребує, це може вилитися в суму до 1200 грн.

Одна з послуг, якими користуються газові ремонтники, це промивання котла, яке позбавляє надлишку повітря в системі, що зазвичай може призвести до прискореної корозії і, по суті, поломки або пошкодження котла.

Звісно, таку процедуру краще довірити професіоналам.

У процесі функціонування будь-якого газового котла виникають забруднення, здатні суттєво знизити його ефективність і навіть призвести до виходу цього обладнання з ладу.

Промивка коштує до 400-600 грн, але може бути дорожчою. Це залежить від ряду факторів, зокрема розміру та віку системи, кількості радіаторів, а також від місцевості, де живете.

Щоб зменшити можливі великі рахунки за ремонт та забезпечити ефективну роботу котла, експерти радять проводити регулярне щорічне обслуговування та перевірку стану системи.

Особливу увагу потрібно приділяти теплообміннику, адже це один із найважливіших вузлів будь-якого опалювального котла. Він відповідає за ефективність передачі теплової енергії від пальника до теплоносія.

Джерело: Стіна

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні