Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМешканців сіл та дачників почали суворо карати: за що можна отримати штраф...

Мешканців сіл та дачників почали суворо карати: за що можна отримати штраф до 6000 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
З настанням весни та тепла багато українців починають наводити порядки на своїх ділянках, забуваючи, що за одну неправильну дію можна отримати досить серйозний штраф.

Рятувальники проводили патруль місцевості та за допомогою дрона виявили, що на одному з приватних володінь господиня палить суху траву.

Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій завітали до жінки, допомогли їй загасити вогонь, а також провели не лише роз’яснювальну роботу, а й виписали штраф.

За українським законодавством заборонено спалювати суху траву, листя і не лише через те, що це може спричинити масштабну пожежу. Дим, що виділяється при спалюванні сухих рослинних залишків, дуже небезпечний для здоров’я людей.

Багато дачників та сільських жителів знають про це порушення та покарання, але це не заважає їм спалювати суху траву та листя.

Тож у ДСНС Київської області нагадали, що таким порушникам виписуватимуть немаленькі штрафи – від 3060 до 6120 грн отримають прості українці.

Посадовцям загрожують куди більші штрафи. Так, якщо за спалюванням листя чи трави помітять посадову особу, тоді розмір штрафу для них становитиме від 15 тис. до 21 420 грн.

Джерело: Стіна

Нове на сайті