Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАвіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, - Генштаб

Авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 6 ракетних і 62 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Основні зусилля ворог і далі зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Підрозділами сил оборони України минулої доби було відбито 43 атаки противника на зазначених ділянках фронту.

Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Білгородської областей.

На Куп’янському напрямі ворог продовжує заходи щодо фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках.

Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Тополі, Кам’янка, Червоне Перше, Фіголовка, Новомлинськ, Дворічна, Західна, Кондрашівка, Масютівка, Кислівка Харківської області та Новоселівське – Луганської.

На Лиманському напрямі противник наступальних дій не робив. Артилерійські обстріли отримали Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’яне, Спірне та Переїзне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають тяжкі бої за місто Бахмут. До того ж, минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомарково та Хромово. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Хромове, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Новокалинове, Степове, Північне та Первомайське Донецької області, успіху не мав.

Здійснив обстріл населених пунктів. Це, зокрема, Новокалинове, Авдіївка, Північне, Тоненьке, Ластівчине, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку минулої доби нашими захисниками були відбиті атаки противника в районі населеного пункту Мар’їнка, а також поблизу Новомихайлівки.

Ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Гостро, Георгіївка, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка та Парасковіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Вугледар, Пречистівку, Велику Новосілку та Комар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється.

У той же час здійснив обстріл населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Новосілка, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйпільське, Чарівне, Оріхів Запорізької області; Іванівка, Антонівка Херсонської області та Херсон.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 3 удари по зенітно-ракетних комплексах.

Крім того, наші захисники збили 10 ворожих БПЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили зенітно-ракетний комплекс та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні