Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаВизначено групу громадян, кому в Україні спишуть борги за комунальні послуги

Визначено групу громадян, кому в Україні спишуть борги за комунальні послуги

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців залишилися без роботи, тому не всі можуть оплачувати комунальні послуги. Накопичуються просто величезні борги, які після закінчення воєнного стану доведеться повернути у повному обсязі. Але ж деяким українцям уряд дозволив списати борги.

У Кабміні ухвалили важливе рішення – заборонити стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги з переселенців та мешканців територій, де ведуться бойові дії.

Про це рішення у п’ятницю, 21 квітня, заявлено на офіційному сайті урядового порталу.

У відомстві зазначається, що йдеться лише про заборгованість, що накопичилася після початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

“Сьогодні Уряд схвалив розроблену Мінреінтеграції постанову, яка забороняє стягувати з громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, створену після 24 лютого 2022 року”, – зазначено у заяві.

Заборона про стягнення комунальних платежів з громадян України буде застосована лише на тимчасово окупованих РФ територіях чи територіях, де ведуться бойові дії (згідно з переліком Мінінтеграції).

Заборгованість з оплати комунальних послуг не стягуватиметься лише з громадян України, які були змушені залишити свої будинки та переселитися у безпечніші регіони.

Так, борги списуватимуть за період із моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Але для цього внутрішнім переселенцям доведеться надати відповідні документи.

Споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їх відсутність у будинку. Це перш за все довідка внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі або документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як повернути переплату за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні