Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаОблгази не повертають переплату за газ – «Нафтогаз» розсекретив дієвий спосіб повернути...

Облгази не повертають переплату за газ – «Нафтогаз» розсекретив дієвий спосіб повернути гроші

Этот материал также доступен на русском языке
У травні 2022 року мільйони українців перевели на обслуговування до «Нафтогазу», але облік спожитого газу залишили за облгазами. Чимало українців досі не можуть повернути переплату за газ.

Нагадаємо, сталося це через те, що більшість перевели до «Нафтогазу» заднім числом і багато хто сплатив за газ своєму облгазові. А тепер намагаються повернути переплату.

Дані про спожитий газ українці передають у свій облгаз, а сплачують платежі «Нафтогазу».

Споживачі дивуються, чому не можна зробити взаєморозрахунки між компаніями та зарахувати переплату в рахунок оплати за газ, щоб не розводити паперову тяганину, яка вже триває майже рік.

“А ще не забуватимемо, як громадян України (обдурили) з оплатою за травень 2022 року. Прийняли рішення про перехід з облгазів на Постачальника останньої надії 2 червня, а сповістили про це через три тижні. За цей час порядні люди поплатили гроші, і тепер мають клопіт із їх поверненням. Хоча «Нафтогаз» отримує від облгазів дані лічильників, має з ними спільну систему, і було б чесно і правильно, щоб саме ці структури зайнялися перерахуванням коштів. Під час широкомасштабної війни, в 21 столітті, нам пропонують копіювати та надсилати папери”, – поскаржився клієнт «Нафтогазу» у мережі Facebook.

У «Нафтогазі» пояснили, що на даний момент механізм автоматичного переказу коштів між компаніями не існує.

“У ситуації, що склалася, ми радимо особисто звернутися до вашої попередньої газопостачальної компанії з відповідною письмовою заявою. Більш детальну інформацію про процес повернення коштів та переліку необхідних документів зможе надати ваш попередній постачальник газу”, – відповіли в компанії.

Також у «Нафтогазі» додали, що згідно із законодавством України, ваш попередній постачальник не може відмовити вам у поверненні переплати. Отже, якщо ви переплатили колишньому облгазу, то вам зобов’язані повернути кошти.

Якщо Ваш попередній постачальник газу відмовляє повертати переплату, краще звернутися до НКРЕКП (Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, https://www.nerc.gov.ua) з письмовою скаргою“, – порадили у “Нафтогазі” “.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому українцям приходять платіжки за газ із боргами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні