Інгредієнти:
- молоко – 0,5 л,
- борошно – 1,2 кг,
- вершкове масло – 200 г,
- дріжджі – 75 г,
- цукор – 2 склянки,
- яйця – 5 шт.,
- родзинки – 150 г,
- ванільний цукор – 1 пакетик,
- цедра одного апельсина або лимона.
Приготування:
- Приготувати опару. Розчинити в теплому молоці дріжджі, додати одну склянку цукру і дві-три ложки борошна. Перемішати до однорідної маси та залишити у теплому місці.
- Жовтки розтерти із цукром, додати ванільний цукор. Коли опара збільшиться вдвічі, додати до неї м’яке масло, розтерті жовтки та все борошно.
- Добре вимісити тісто, якщо потрібно, досипати ще муки і залишити підходити в теплому місці, накривши рушником.
- Ізюм промити гарячою водою, а цедру лимона та апельсина (тільки жовту частину) – натерти. Білки збити до піни. Після цього родзинки, цедру та білки додати в тісто і добре вимішати. Знову залишити тісто на 30 хвилин, щоб виросло.
- Форми для випічки змастити олією, наполовину заповнити тістом і дати йому підрости, майже до краю форми. Якщо ви не використовуватимете цукрову глазур для прикраси, покрийте верх випічки збитим жовтком.
- Випікати при температурі 180 градусів до готовності – 35-45 хвилин. Перші 20 хвилин духовку не відчиняти. Готовність паски перевірити зубочисткою: якщо вона суха, випічку можна виймати.
Читайте також:
10 секретів приготування паски;
Пасхальна паска на рідкому тісті.