П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПенсія не менше 7800 гривень: стало відомо, хто з українців отримуватиме такі...

Пенсія не менше 7800 гривень: стало відомо, хто з українців отримуватиме такі виплати

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців пішли захищати свою Батьківщину, на жаль, не всі повернуться додому. На яку пенсію можуть розраховувати члени сім'ї у разі втрати військовослужбовця-годувальника.

Про це детально роз’яснили в Military Media Center.

Насамперед, варто зазначити, що розмір виплат відрізнятиметься залежно від того, чи загинув чи помер військовий.

«Відповідно до Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“, право на пенсію мають батьки і дружина (чоловік) годувальника, який загинув при виконанні службових обов’язків»,— сказано в повідомленні.

Пенсії у зв’язку із загибеллю військовослужбовця, пов’язаної з виконанням службових обов’язків, отримують не раніше 55 років, незалежно від тривалості страхового стажу. Розмір пенсійної виплати становить 70% заробітної плати загиблого годувальника членам сім’ї та дитині (але не менше 7800 грн). Якщо в сім’ї двоє і більше дітей – по 50% на кожну дитину (але не менше 6100 грн).

Також ця категорія має право на призначення пенсії, якщо вони мають право на:

  • пенсію незалежно від віку;
  • дострокову пенсію за віком;
  • пенсію за віку на пільгових умовах;
  • пенсію із зменшенням пенсійного віку у відповідно до закону або є особами з інвалідністю.

У разі смерті військовослужбовця, не пов’язаної з виконанням службових обов’язків, право на отримання пенсійних виплат мають батьки і дружина (чоловік) годувальника.

Умова для отримання пенсії: досягли 60 років незалежно від наявності у них страхового стажу, або є особами з інвалідністю.

Розмір пенсійної виплати: 30% заробітної плати померлого на кожного члена сім’ї.

«Незалежно від причини смерті годувальника, мінімальний (2 прожиткових мінімуму для непрацездатних осіб) та максимальний (10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб) розміри пенсії при втраті годувальника застосовуються до кожного непрацездатного члена сім’ї окремо», — відзначили в tary

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що деяким українцям знизили пенсійний вік.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні