Інгредієнти:
- борошно – 340-370 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 120 г;
- молоко – 150 мл;
- дріжджі – 8 г (сухі);
- вершкове масло – 100 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- сіль – дрібка;
- родзинки або цукати – 150 г;
- цедра 1 лимона.
Приготування:
- У тепле молоко додаємо дріжджі, 1 ч. л. цукру та трохи борошна, добре перемішуємо ложкою та залишаємо на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- У тепле вершкове масло додаємо 2 яйця, сіль, ванільний цукор, цукор. Перемішуємо до однорідності. З’єднуємо молоко з яєчно-масляною сумішшю, перемішуємо до однорідності. Вводимо борошно, бажано додавати його невеликими порціями, щоб не помилитися з консистенцією тіста. Воно має бути як густа сметана.
3. Залишаємо тісто в теплому місці на 2-2,5 години. Тісто має добре піднятися, збільшитись у 2-2,5 рази в обсязі. Після цього тісто потрібно розмішати ложкою.
4. Ізюм заливаємо на 10 хвилин окропом, потім воду зливаємо і добре просушуємо паперовими рушниками.
5. Додаємо родзинки в тісто. Тісто розкладаємо в 4 форми діаметром 9 см, в кожну форму покласти приблизно 230-240 грамів тіста. Потім потрібно змочити ложку у воді та розрівняти верх паски. Накриваємо рушником і залишаємо їх підніматися у теплому місці, доки вони не займуть майже весь обсяг форми. На вистоювання відводимо не менше 40 хвилин.
6. Розігріваємо духовку до 170 градусів і випікаємо паски 25-35 хвилин. Якщо паски швидко зарум’янилися, зверху їх можна накрити фольгою.
7. Дайте готовим паскам повністю охолонути і тільки потім наносьте глазур.