Інгредієнти:
- кефір – 200 г,
- яйця – 2 шт.,
- манка – 140 г,
- борошно – 120 г,
- цукор – 190 г,
- ванільний цукор – 10 г,
- розпушувач – 8 г,
- яблука – 800 г,
- олія – 3 столові ложки,
- трохи кориці.
Приготування:
- У кефір додати цукор, манку та яйця.
- Перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб манка набухла.
- Через півгодини додати борошно з розпушувачем та олію.
- Почистити яблука та дрібно порізати кубиками.
- До яблук додати корицю або цедру цитрусових.
- Коли тісто буде готове, додати до нього яблука.
- Добре перемішати і викласти у форму розміром 26 см (якщо немає форми такого розміру, можна взяти велику сковорідку). Застелити форму пергаментом та змастити олією.
- Шарлотку випікати при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.