Сьогодні спробуємо розібратися, як колір шкаралупи впливає на смак яєць і чи впливає взагалі.
Насамперед, варто зазначити, що колір шкаралупи яйця залежить від кольору оперення курки, яка його знесла.
Несушки з коричневим, червоним чи чорним оперенням несуть коричневі чи світло-коричневі яйця. А кури з білим або світлим пір’ям несуть білі яйця.
Існує помилкова думка, що коричневі яйця смачніші, тому що у них яскравіше жовток. Але у яєць з коричневою шкаралупою жовток може бути таким самим, як у білих. Це залежить швидше від раціону та в яких умовах росла курка. На фабриках кури утримуються у стресових ситуаціях, вони не гуляють по свободі, а знаходяться в обмеженому просторі, тому жовток білих і коричневих фабричних яєць набагато світліший, ніж домашніх.
Домашня курка їсть живу траву, жучків та інші натуральні корми, особливо навесні, восени та влітку. Тому жовток виходить більш насиченим і яскравим, і, звичайно, смачнішим. Але це не залежить від кольору шкаралупи яєць. Смачнішими будуть яйця домашніх курей, які мають місце для вигулу і в раціоні у них є натуральні корми.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що означає червона пляма на жовтку і чи можна їсти такі яйця.
Центр підтримки запрошує українців отримати безкоштовні продукти. Яким критеріям потрібно відповідати.
Які зміни встановили в Україні стосовно нарахування страхового стажу для призначення пенсії й кого це…
Представники обласної влади розповіли подробиці нічних ударів Росії по мирних населених пунктах. У Генштабі ЗСУ…
Розповідаємо у яких випадках за спиляне дерево доведеться заплатити штраф і чи можна уникнути покарання.
2 квітня в Україні відзначають Всесвітній день поширення інформації пpо проблему аутизму, Міжнародний день дитячої…
Певні гривневі банкноти можуть не прийняти в магазині, а деякі - навіть у банках. Які…