Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики назвали головну причину відмови у призначенні субсидії на новий період

У Мінсоцполітики назвали головну причину відмови у призначенні субсидії на новий період

Этот материал также доступен на русском языке
Вже з травня житлова субсидія призначатиметься на новий період, але деякі українці можуть залишитись без виплат. Так відмовити у наданні пільг на оплату комунальних платежів можуть тим, хто до травня не встигне погасити заборгованість за комуналку.

Про це попередили у прес-службі Міністерства соцполітики.

У травні житлова субсидія призначатиметься на наступний період (до квітня 2024 року), і однією з умов її призначення є відсутність заборгованості за комуналку.

Згідно із законодавством, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої більше трьох місяців заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, термін позовної давності якої не закінчився та загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Ця вимога забезпечує контроль платіжної дисципліни та цільове використання коштів одержувачами житлової субсидії.

У Мінсоцполітики звернули увагу отримувачів житлової субсидії на необхідність здійснення розрахунків із постачальниками житлово-комунальних послуг до травня.

Також скасувати субсидію можуть у разі, якщо її одержувач здійснив цінні покупки або придбав нерухомість (у деяких випадках). Більше того, якщо людина не повідомила про настання обставин, які не дають право на отримання субсидії протягом 30 днів, її зобов’яжуть повернути незаконно отриману суму.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто може отримати знижку на оплату комуналки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні