П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні виплатять компенсацію від 10 до 16 тисяч гривень – хто...

В Україні виплатять компенсацію від 10 до 16 тисяч гривень – хто може розраховувати на допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні громадяни, які постраждали від війни, отримують виплати на проживання та фінансову допомогу від міжнародних організацій. Також на отримання допомоги можуть претендувати деякі роботодавці.

Так, міністр економіки України Юлія Свириденко повідомила, що в Україні збільшать компенсацію за працевлаштування осіб з інвалідністю, повідомляється на урядовому порталі.

Юлія Свириденко зауважила, що розмір компенсації роботодавцю за працевлаштування особи з інвалідністю планується збільшити від однієї до двох мінімальних заробітних плат.

Також роботодавцям компенсуватимуть ЄСВ та збільшать термін виплат із пів року до одного року. Таким чином, компенсація становитиме від 10895 до 14527 гривень.

Також планується збільшити розмір компенсації роботодавцям за працевлаштування кожного учасника бойових дій до 2 мінімальних зарплат плюс ЄСВ протягом року – до 16 348 грн. Тривалість виплат збільшиться до 1 року.

Крім того, держава планує покривати витрати роботодавців на обладнання робочих місць для осіб з інвалідністю та безбар’єрного робочого простору (пристрій пандусів, розширення дверей тощо).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ПриватБанк розпочав виплату 20000 гривень пенсіонерам.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні