П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧим підживити смородину, щоб ягоди виросли розміром із вишню – дачна хитрість

Чим підживити смородину, щоб ягоди виросли розміром із вишню – дачна хитрість

Этот материал также доступен на русском языке
Смородина росте практично на кожній ділянці, але не всім вдається збирати щедрі врожаї великих ягід. Головна умова – це, звісно, сорт. Але навіть він не гарантує величезних ягід.

Смородина любить поливи та підживлення, але якщо вологозарядка буде надмірною, то ягоди можуть бути дуже кислими. Тому все має бути в міру.

Якщо ви хочете не тільки зібрати великий урожай, але для вас важливий і розмір ягід, тоді допоможе одне дієве підживлення.

Готується воно легко і просто, і інгредієнти для неї є, мабуть, у кожному будинку.

Отже, 100 г свіжих або 30 г сухих дріжджів слід розвести на 1 л води. Щоб склад швидко забродив, слід додати ½ склянки цукру. Важливо ретельно перемішати компоненти, доки пісок та дріжджі не розчиняться. Потім розчин слід розбавити 4 л теплої води, поставити у темне та тепле місце на 3-4 дні для настоювання. Рекомендується періодично помішувати його. Потім 1 л настою із дріжджів знову розбавити 9 л води. Тоді склад буде остаточно готовим.

Підживлення дріжджами смородини проводять лише у теплу погоду. Під 1 дорослий кущ виливається 3-5 л добрива.

Пивні дріжджі можна замінити сухарями з житнього хліба, на 1/3 заповнюючи ними 10-літрову ємність.

Застосовують засіб відразу після того, як розпочнеться процес бродіння. Таке добриво дозволяє збільшити ягоди смородини та збільшити врожай.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні