Новини

Секретний інгредієнт для паски: щоб випічка була смачною і довго не черствіла

Виявляється, все дуже просто, причому нічого новомодного додавати не потрібно. Все придумано та випробувано до нас.

Секретним інгредієнтом є звичайний смалець, який кожен може приготувати вдома. Для цього потрібно купити або шматочок сала, а якщо ціна кусається, підійде і нутряк, він зазвичай коштує в рази дешевше. Головне, щоб він не мав сторонніх запахів.

Паски на смальці виходять високими, смачними, ароматними та вологими.

Бюджетний рецепт паски на смальці

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл;
  • Цукор – 80-90 г;
  • Пресовані дріжджі – 20 г;
  • Борошно – 500 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Смалець – 50 г;
  • Родзинки – 50 г

Приготування:

  1. У велику миску треба налити тепле молоко. Розкришити пресовані дріжджі, додати ложку цукру від загальної кількості та ретельно перемішати, щоб дріжджі розчинилися.
  2. Додати 4 ст. л. борошна від загальної кількості і замісити рідке тісто як на млинці. Накрити все це рушником та відправити в тепле місце на 1 годину.
  3. За годину до опари додати яйця, цукор, пакетик ванільного цукру та смалець, який краще заздалегідь розтопити.
  4. Поступово додавати борошно (2-3 етапи) і замішувати тісто. Тісто має бути м’яким та еластичним, не потрібно надто забивати його борошном. В ідеалі тісто потрібно вимішувати руками близько півгодини.
  5. Відправити тісто назад у миску, прикрити рушником і залишити в теплі на 2 години.
  6. Після цього тісто знову потрібно перемішати. У цей момент за бажанням можна додати цедру апельсина і промиті і добре просушені родзинки. Перемішайте все, щоб родзинки з’єдналися з тістом.
  7. Можна приступати до формування паски. Візьміть шматочок тіста, щоб він заповнював трохи більше однієї третьої форми, сформуйте колобок і покладіть у форму. Родзинки бажано забрати зверху, оскільки вони підгорятимуть. Потім потрібно накрити форми рушником та залишити на годину, щоб тісто піднялося практично до країв форми. Випікати паски потрібно при температурі 165 градусів приблизно 40-50 хвилин, щоб вони добре підрум’янилися.

Новое на сайте

  • Новини

Несподіваний інгредієнт, який зробить котлети соковитими та ніжними

Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…

22/11/2024 13:39
  • Статті

Як вибрати диван для дому: повний гід

Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…

22/11/2024 13:04
  • Новини

В Україні планують заборонити небажані дзвінки: що пропонує новий законопроєкт

Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…

22/11/2024 12:41
  • Новини

“Ощадбанк” змінює правила: як це вплине на ваші фінанси

Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…

22/11/2024 11:42
  • Новини

Стартує прийом заявок на отримання новорічних подарунків поштою для дітей

Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…

22/11/2024 10:53
  • Статті

Ефективне використання перев’язувальних матеріалів та бинтів

Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…

22/11/2024 10:25