Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПриємний сюрприз для пенсіонерів: стало відомо про додаткові виплати з 1 квітня

Приємний сюрприз для пенсіонерів: стало відомо про додаткові виплати з 1 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо говорити про нововведення з 1 квітня, то у більшості мова відразу заходить про підвищення тарифів на комунальні послуги. Але з 1 квітня частину пенсіонерів чекає приємний сюрприз.

Так, хоч трохи покращити своє фінансове становище зможуть пенсіонери, які працюють, яким з 1 квітня будуть збільшені пенсії.

Станом на 1 січня 2023 року в Україні було 10,7 млн пенсіонерів. Із них 2,7 млн людей продовжували працювати. Перерахунок стосуватиметься тих пенсіонерів, які продовжують працювати після виходу на пенсію. Тобто у яких є ще одне джерело доходу, крім пенсії, і які продовжують напрацьовувати страховий стаж. Для них перерахунок проводиться після придбання 24 місяців страхового стажу після призначення (перерахунку) пенсій.

Наприклад, осіб, які вийшли на пенсію в 2021 році. Відповідно за цей період їхній стаж збільшився на 24 місяці.

«Саме такі громадяни отримають у квітні перерахунок пенсії за оновленим страховим стажем, що впливає на розмір пенсії. Це все індивідуально», – додала заступниця голови Мінсоцполітики Дар’я Марчак.

Простими словами: якщо пенсіонер працює та пенсію йому перераховували у 2022 році, то зараз підвищення для нього не передбачається. Звертатися до Пенсійного фонду та заповнювати додаткові папери не потрібно. Весь перерахунок буде автоматичним.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що пенсіонерам виплатять одноразову допомогу до дня народження.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні