Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПризначення субсидії на новий сезон: що потрібно зробити до кінця квітня, щоб...

Призначення субсидії на новий сезон: що потрібно зробити до кінця квітня, щоб не втратити допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
У квітні завершується виплата раніше призначених субсидій на опалювальний період. На новий сезон розмір допомоги розраховуватимуть наново, враховуючи, зокрема, підвищення пенсії, яке відбулося після індексації. Також деякі категорії громадян взагалі можуть залишитися без субсидії.

Виплату субсидії може бути припинено українцям, які мають борги з оплати за комуналку. Щоб не втратити державну допомогу, потрібно буде розрахуватися з боргами до 1 травня 2023 року, звичайно, краще це зробити заздалегідь.

“Будьте уважні, адже житлова субсидія не призначається за наявності простроченої більше трьох місяців заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, термін позовної давності якої не минув, і загальна сума якої перевищує 680 гривень”, – йдеться у повідомленні.

Отже, на новий сезон розмір допомоги розраховуватимуть наново, в тому числі з огляду на підвищені в результаті індексації пенсії.

Тобто пенсіонери, які очікують на державну допомогу в період з 1 травня по 30 вересня 2023 року, не повинні забувати про проведену індексацію пенсій в Україні з 1 березня 2023 року.

Оскільки якщо інші життєві обставини у субсидіантів не змінилися та не відбулося подорожчання житлово-комунальних послуг, то сума державної допомоги при збільшенні доходів автоматично зменшиться.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що частина українців отримає знижку на оплату комуналки.

Джерело: Газправда

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні