Виявляється, все досить просто. Деякі досвідчені господині радять трохи потрясти сире яйце, перш ніж опускати його у воду.
Справа у тому, що іноді через деякі помилки при приготуванні, велика частина корисного білка залишається на шкаралупі. А виколупувати його – не дуже просто.
Тому розумні господині знають і користуються безліччю хитрощів і правил для варіння курячих яєць.
Отже, якщо потрясти яйце перед варінням, його вміст буде рівномірно розподілено. В результаті очистити його буде набагато простіше.
Якщо ви боїтеся, що під час трясіння можна порушити цілісність жовтка, тоді краще віддати перевагу іншому способу – покрутити яйце на столі – результат буде таким же.
Також є ще кілька корисних порад правильного варіння яєць. Свіжі яйця краще не варити, а зачекати кілька днів.
Відправляти продукт слід лише у каструлю із холодною водою. І не забувайте додати чайну ложку солі при варінні. Тоді яйця будуть ідеально чиститись.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як краще зберігати яйця – гострим або тупим кінцем униз.