Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким українцям виплатять по 16 тисяч гривень від Червоного Хреста: хто отримає...

Деяким українцям виплатять по 16 тисяч гривень від Червоного Хреста: хто отримає допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні стартував другий етап прийняття заявок на отримання допомоги у сумі 16 тисяч гривень.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Це спільний проект Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста України щодо підтримки ветеранів війни, які отримали інвалідність І чи ІІ групи внаслідок війни.

Наступні 15 тисяч заявників можуть подати заяву на отримання грошової допомоги через інформаційний ресурс Е-ветеран (eveteran.gov.ua) за посиланням.

Перші 10 тисяч заяв було подано у лютому. Надалі, за умовами спільного проекту, можливість подання заяв була тимчасово призупинена для проведення моніторингу якості надання послуги, завершення процесу виплати коштів на банківські картки заявникам та удосконалення технічних процесів.

Хто може отримати допомогу у розмірі 16 тисяч гривень?

Проект поширюється на повнолітніх громадян України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І чи ІІ групи, та відомості про яких внесено до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Особи з інвалідністю внаслідок війни І чи ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть проводитись протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Як подати заяву в електронній формі?

Перед тим, як подавати заявку, переконайтеся, що у вас є електронний підпис.

Детальну інформацію про те, як її отримати, ви можете знайти за посиланням.

  1. Зайдіть на сторінку сайту eveteran.gov.ua.
  2. Для початку перейдіть за посиланням “Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни”.
  3. Пройдіть електронну ідентифікацію та аутентифікацію за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, заснованого на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.
  4. Перевірте своє прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та вкажіть свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.

Якщо у вас немає банківського гривневого рахунку, ви можете відкрити його в одному з банків на вибір та дізнатися його міжнародний номер IBAN. Якщо міжнародний номер банківського рахунку IBAN змінився, потрібно подати нову заяву на сайті eveteran.gov.ua.

  1. Перед надсиланням заяви повторно перевірте свої дані та погодьтеся на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.
  2. Заява буде направлена до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю І або ІІ групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни.

Якщо особа відповідає цьому критерію, знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на зазначений у заяві банківський рахунок.

Повідомлення про нарахування чи відмову не надсилатиметься заявникам з міркувань безпеки даних ветеранів війни.

Тому у разі неотримання виплати у вказаний термін дзвоніть до Мінветеранів за номером: +380636889596.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що деяким українцям до кінця квітня виплатять по 3400 одноразової допомоги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні