Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнців «шокували» новими тарифами на газ та тепло: сплачувати платежі зможуть не...

Українців «шокували» новими тарифами на газ та тепло: сплачувати платежі зможуть не всі

Этот материал также доступен на русском языке
Українців попереджають про зростання тарифів на електроенергію, воду, а тепер ще й на газ та тепло. У Верховній Раді продовжуються обговорення рівня підвищення вартості комуналки.

І зараз дискусії активно крутяться навколо тарифів на газ.

В уряді впевнені, що після підвищення вартості газу тариф на тепло має зрости мінімум у 2,5-3 рази.

Про це розповів на своєму YouTube каналі перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

“Хочемо ми чи не хочемо, об’єднання нашої енергетичної, газотранспортної системи, об’єднання ринків означає одне: до нас приходять європейські ціни на енергоносії”, – сказав нардеп.

Що стосується електроенергії, то, за словами Кучеренка, зараз обговорюється кілька варіантів підвищення тарифів.

Нардеп вважає, що збільшення вартості 1 кВт до 2,5 гривні – це легкий варіант. Причому для українців, які споживають до 100 кВт на місяць, більш обґрунтованими будуть 6 або навіть 7 гривень за кВт. Така нині ринкова ціна електроенергії.

Щодо ціни газу, то депутат вважає, що тариф зросте суттєвіше.

“Вже існує ціна ринкова на газ – 16 грн/кубометр, з боку “Нафтогазу” обговорюється. Я сподіваюся, що вони не одразу ці 16 грн на населення вивалять, спочатку на теплокомуненерго. І тоді це проблема буде мерів міст – отримати ціну на газ 16 грн і перерахувати тариф на тепло. А якщо газ підвищать, а тарифи на тепло ні, то тоді мери міст мають знайти джерело, щоб покривати це”, – наголосив Кучеренко.

Також не варто забувати і про підвищення тарифів на воду, яке готується і яке планують провести у два етапи.

У квітні платіжки зростуть на 10%. У липні буде проведено друге підвищення, яке також становитиме в середньому ще 10%. Загалом експерти підрахували, що українцям за воду доведеться платити на 60 гривень більше із розрахунку на одне домогосподарство.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українцям показали нові тарифи на воду: на скільки збільшаться платіжки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні